Gyál - Új tornacsarnok és Ált. Iskola épületbővítés

Alkotás bemutatása

„Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére!” (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)


KÖZÉPÜLET: Új Rétegelt-ragasztott fatartóval tervezett Tornacsarnok és az Általános Iskola épületének bővítése tantermekkel - Gyál
Összes hasznos alapterület: 1717 m2
Tornacsarnok: 635 m2
Épületbővítés, tantermek: 1082 m2
Tervezés éve: 1992

A tervezési koncepció egy meglévő általános iskola épületének bővítése új tantermekkel, étkezdével és egyéb kiszolgáló helységekkel. Ezen felül az iskolának nem volt tornaterme, ezért egy új különálló épületben egy tornacsarnok tervezése is feladat volt.
A meglévő épület hagyományos szerkezetű téglafal. Ablakai csúcsos zaródással rendelkeztek, ezért itt a bővítés is ehhez igazodott. Viszont az újonnan tervezett tornacsarnok nem hagyományos szerkezettel, hanem rétegelt-ragasztott fatartóval készült, ami alkalmas nagy fesztávok alátámasztás nélküli áthidalására. A csarnok oldalán lévő ablaknyílások igazodnak a meglévő iskola épületéhez és csúcsos záródással rendelkeznek. Az épület mindkét oldalán végigfutó és a hátsó oldalán lelépcsőzött nagy ablakkiosztásnak köszönhetően a csarnok világos, benapozott. A beltér rusztikus látványt nyújt az oldalfal faburkolatától és a látszó fatartóktól. Hangulata hívogató, szinte otthonosnak mondható. 




Galéria

Képek: 8

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése