Belügyminisztérium hirdetménye a 2013. évi Palóczi Antal-díj adományozásáról

  • felhívás
2013.08.02.

Határidő: 

2013.08.22.

Belügyminisztérium hirdetménye
a 2013. évi Palóczi Antal-díj adományozásáról

 

A belügyminiszter által alapított és adományozott elismerésekről szóló 37/2012. (VIII. 2.) BM rendelet 52. § (2) bekezdése alapján a Belügyminisztérium a következő felhívást teszi közzé.

 

A belügyminiszter a településrendezés illetve a területrendezés területén legalább tíz éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói tevékenység továbbá főépítészi feladatokkal összefüggő és szakterületi igazgatási tevékenység elismeréséül természetes személynek, tervezőcsoportnak vagy szervezetnek az Építészet Világnapja alkalmából évente összesen 3 db Palóczi Antal-díjat adományozhat.

 

A díj adományozására bárki tehet javaslatot, amelyet a Belügyminisztérium Területrendezési és Településügyi Főosztályára kell benyújtani (postai cím: 1903 Budapest, Pf. 314, személyesen: 1051 Budapest, Nádor utca 2, ügyfélszolgálat. A borítékra kérjük ráírni: „Palóczi Antal-díj 2013”). A javaslatot elektronikus formában a judit.krakleratbm.gov.hu e-mail címre is kérjük megküldeni.

 

A javaslattétel benyújtásának illetőleg postai feladásának a határideje

2013. augusztus 22.

 

A javaslattételnek részletes szakmai indoklást kell tartalmaznia, amelyben a javaslattevő közli a jelölt személy vagy tervezőcsoport nevét/megnevezését, címét, ismerteti szakmai életrajzát/tevékenységét, különös tekintettel azon kiemelkedő színvonalú munkák és eredmények bemutatására, amelyek megalapozhatják a díj odaítélését. Természetes személy esetén a javaslatban fel kell tüntetni a jelölt személyazonosító adatait, munkahelyét, beosztását, tudományos fokozatát, korábban kapott kitüntetéseit. Az ajánlás a „javaslattételi adatlap” kitöltésével történik, amely elektronikusan is letölthető a minisztérium honlapjáról és az Építésügyi portálról (www.e-epites.hu). A pályázathoz benyújtható minden olyan további dokumentum, adat vagy mértékadónak tekinthető vélemény, amely az elbírálást segítheti, illetve amelyet az ajánló lényegesnek tart.

 

A díj adományozására vonatkozó javaslatokat a Palóczi Antal-díj Bizottság rangsorolja. A bizottságot a területrendezési építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár hívja össze. A döntést a díjazottakról a bizottság felterjesztése alapján a belügyminiszter hozza.

 

További felvilágosítást nyújt: Krakler Judit (tel: 441-1450; e-mail: judit.krakleratbm.gov.hu).

 

BM területrendezési építésügyi és örökségvédelmi
helyettes államtitkár