Október 1-jén 10 órakor indul a FUGA rádió!

  • hír
2012.10.01.

2012. október 1-jén 10 órakor indul a FUGA Rádió

 

Az első tematikus építészeti rádió a weben
www.fugaradio.net

 

A FUGA rádió gondolata a FUGA gazdag kulturális kínálata alapján fogalmazódott meg. A FUGA rádió egyrészt a FUGA programjai alapján készít műsort: előzetesen hirdeti és reklámozza a ház életét, majd az események időpontjában a közreműködőkkel egyeztetett formában közvetíti, követi, elemzi, értékeli a történéseket. Másrészt nem áll meg a FUGA ajtajában: fővárosi, országos és nemzetközi kitekintéssel ad tájékoztatást az építészeti, kulturális élet eseményeiről.

 

A FUGA rádió nem csak építészeknek szól, de elsősorban általuk és értük működik. A célunk a szakmai közönségen túl a kortárs kultúrát kedvelő hallgatók elérése. Ezzel hidat kívánunk építeni az építészek és a „felhasználók” között, hogy a szélesebb közönség is értse az építészetet és az építészek is megtalálják értő közönségüket.

 

A szerkesztők nem fognak építészeti terveket készíteni – de az építészek használhatják a rádiós lehetőségeket. Fontosnak tartjuk, hogy az építészek ezen a webrádiós platformon folyamatosan megbeszélhessék, megjelenítsék véleményüket, vitáikat, ügyeiket.

 

A netes felület a hangzó szöveghez kapcsolható kép, illetve bármilyen vizuális elem megjelenését lehetővé teszi, amit építészeti témáknál kiemelkedően fontosnak tartunk.

 

A FUGA rádiót ezek a lehetőségek egyedivé és még versenytárs nélkülivé teszik. Az építészeti tematika elsődlegessége és a kulturális kínálat sokfélesége ismereteink szerint példa nélkül áll a hazai médiapiacon és a webes rádiózásban.

 

A rádió szerkesztői: Ránki Júlia, Rózsa Péter, Tüske Ferenc

 

Forrás: http://www.fuga.org.hu/