XVIII. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT

  • felhívás
2016.06.03.

XVIII. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT

 

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

 

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.

A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 17 alkalommal a hazai pályázaton több mint 300 alkotás mutatkozott be, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI nemzetközi pályázaton.

 

A pályázat  támogatói:

Magyar Építész Kamara  
FIABCI
Magyar Ingatlan Szövetség
Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége
Lakásvásár Média Csoport
Budapesti Építész Kamara
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Magyar Urbanisztikai Társaság
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Magyar Fürdőszövetség
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Kiemelt online média partner: Irodakereső.info

 

Pályázati kiírás

 

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, tervezők, kivitelezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

 

Az építészektől azt kérjük, hogy támogassák az általuk tervezett épületek részvételét a pályázaton, segítsék elő a beruházókkal és kivitelezőkkel a kapcsolat felvételt és a pozitív döntést a részvételről.

 

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2015. december 31-e előtt volt, és az azt megelőző 5-6 évben valósult meg. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2015. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

 

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

 

A pályázatra 2016. szeptember 23.-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagokat 2016. szeptember 30.-ig kell eljuttatni a Magyar Ingatlanszövetség címére.  (1146. Budapest, Thököly út 58-60.)

 

Üdvözlettel,

Gönczi László
Elnök
FIABCI Hungary