Meghívó PÖLÖS ISTVÁN – KÍSÉRLET AZ ENYÉSZPONTON TÚL című kiállításának megnyitójára

  • kiállítás
2017.10.10. 18.00

 

A Magyar Építőművészek Szövetsége meghívja Önt PÖLÖS ISTVÁN – KÍSÉRLET AZ ENYÉSZPONTON TÚL című kiállításának megnyitójára.

 

Megnyitó időpontja: 2017. OKTÓBER 10. 18:00
A kiállítás megtekinthető: 2017. OKTÓBER 25-ig. hétfőtől –péntekig 9-16 óráig
Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége - Kós Károly terem, Budapest, Ötpacsirta u.2.

 

A kiállítást megnyitja: Zádori Zsolt újságíró
Az est házigazdája Krizsán András DLA, építész, a MÉSZ elnöke.

 

Pölös István „munkaidőben” lelkiismeretes mérnökember. Két lábbal a földön áll. Megfontolt, kidekázott terveket készít, de nem jön zavarba a habarcs látványától sem, és bár nem rajong érte, de nem esik kétségbe a hanyag kivitelezéstől vagy attól sem, ha a folyamat közepén a megrendelő hirtelen mégiscsak mást akar. Jöhet a kármentés. Hajlamai szerint maximalista, de együtt tud élni a mérnöki alkotás korlátaival. Kénytelen rá, mert minden igyekezetével azon van, hogy a lehető legjobb ház épülhessen, amelyik kiállhatja majd az idő próbáját is.
De ugyanez a Pölös István munkaidőn kívül megkergült fantaszta, galaktikus világ- és időutazó, izzó tekintetű alkimista, avantgardista kísérletező, akit nem korlátoznak hagyományok és szabályok. Feltaláló. Felfedező. Futurista régész. Nemes vadember. Művész. Műhelye, kísérleti laboratóriuma ott van, ahol akarja. Rajzasztalon, számítógépen, lomtalanításnál talált csillagtérképeken, elvetélt terveken, leomlott löszfalon, a gyerek Lego-készletében. Ha úgy tetszik neki, akár még azon is túl, ahol a perspektivikus ábrázolásnál a párhuzamosok találkoznak: túl a távoli enyészponton. Onnan néz vissza imádott vonalaira és ránk, tátott szájú értetlenkedőkre. – Ilyen van? Ez meg lehetséges? – hitetlenkedünk. Igen, van, és igen, lehetséges. Mindezt Pölös formakísérleteiből tanulhatjuk meg.
Festményeiből, grafikáiból, plasztikáiból, ready-made-jeiből, rétegzett, vegyes technikájú képarchitektúráiból szemezget Pölös István a mostani, első önálló tárlatán.

 

Szeretettel várjuk Önt is a MÉSZ Székházában!

 

Titkárság / Secretariat
Magyar Építőművészek Szövetsége
Association of Hungarian Architects

 

1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2.
Tel.: +36 1 318 2444
Mobil: +36 70 614 9485
E-mail: titkaratmeszorg.hu
www.meszorg.hu

 

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Meghívó245.5 KB

Beküldte: 

Admin Titkárság 2 (2017.10.05. 13.29)