Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt, az Építőművészeti Tagozat vezetőjét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alelnökévé választották a testület keddi közgyűlésén a Pesti Vigadóban.
Az MMA-nak Marosi Miklós tavaly októberi halála óta csak egy alelnöke volt, Kiss János balettművész, a Győri Balett alapító tagja. A keddi közgyűlésen a Széchenyi-díjas építész halálával megüresedett posztra választottak alelnököt.
Turi Attila mellett Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas jelmeztervező indult a posztért. Turi Attila 137, Rátkai Erzsébet pedig 25 szavazatot kapott. Négyen tartózkodtak.
   
Turi Attila építész beszédében az össztársadalmi kulturális jólét fontosságára hívta fel a figyelmet, emellett elmondta: alelnökként is a munkáját szeretné folytatni, az elnök és az elnökség munkáját segíteni.
Emlékeztetett a Magyar Építészeti Múzeum létrehozásának fontosságára, amely - mint mondta - befogadója lesz minden művészeti ágnak. A másik fontos beruházásnak a Műcsarnok felújítását nevezte, amelyben szakmája kapcsán is részt vesz.
   
Turi Attila 2022. április 6. és 2023. november 4. között tölti be az alelnöki posztot. 

Forrás: MTI
Szívből gratulálunk!

Kategóriák

Hírek

Beküldte

Téglás Zsófia | 2022-04-05 22:34