Bálint Ágnes Kulturális Központ
  • Jellege:
    Középület
  • Helyszín:
    Vecsés, Telepi út 43, 2220
  • Tervezés éve:
  • Befejezés éve:

Alkotás bemutatása

-Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére! - - (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)


KÖZÉPÜLET: Bálint Ágnes Kulturális Központ
Hasznos alapterület: 2808 m2
Épületszintek száma: 3 • FSZ+EMELET+TETŐTÉR

Tervezési koncepció: Vecsés Városközpont főterén egy olyan központi épület tervezése, amely a kulturális élet központja lehet nem csak Vecsésen, de akár a kistérségi régióban is. Az épület befogad egy színháztermet, a város könyvtárát, továbbá az épületnek alkalmasnak kell lennie egyéb kikapcsolódási lehetőségek és kulturális programok lebonyolítására is.

A tervezés teljes akadálymentes kialakítással és megújuló energiaforrások kialakításával történt. Az elkészült épület lifttel felszerelt, földszint plusz emeletes kialakítású, de lehetőséget biztosítottunk a későbbi tetőtér beépítésére is.
A legnagyobb helység a közel 400 m2-es színházterem, ami 275 nézőt tud fogadni. Itt színházi előadások, könnyű és komolyzenei koncertek, iskolai és városi rendezvények is lebonyolíthatók. A terem könnyen átalakítható a mobil széksorok összetolásával és a mobil válaszfalának eltolásával, ami így az aulával egybe is nyitható. Nagyobb rendezvények - esküvők, bálok - megrendezésére is alkalmas helységgé válik.
A létesítményben helyet kapott még Vecsés Város könyvtára is. Több tánctermet és konferenciatermeket is kialakítottunk, amik szintén mobil válaszfallal többfunkciós térként hasznosíthatók. Továbbá internet-szoba, játszóház, 100 fős étterem-kávézó, és két kereskedelmi-szolgáltató helyiség is létesült.
A ház sok kulturális program helyszínének adott már otthont.
Kedvelt hely lett nemcsak a vecsési lakosok számára, de a környékbeli városokból és Budapestről is érkeznek szép számmal a meghirdetett programokra.
A BÁKK weboldala: https://www.fm-epulettervezes.hu/kozepuletterv-80621/

Galéria

Képek: 19

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése