Családi ház- Minimál stílusban

Alkotás bemutatása

-Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére!- (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)

Családi ház - Minimál stílusban - Szekszárd
Hasznos alapterület: 226 m2
Épületszintek száma: 2

A megrendelő házaspár egy meredek, gyönyörű panorámával rendelkező szekszárdi domboldalon vásárolta meg álmai telkét. A furcsaág, hogy a telken más nem volt, csak egy meglévő, használaton kívüli nagy épített medence. Az igények felmérése és a telek megtekintése után álltunk neki a tervezésnek. A telken az épület elhelyezése, a beépítési mutató (ami 15 %-os beépítettséget enged meg), és a telken lévő medence nagyon behatárolta a tervezést, de sikeresen megoldottuk. A fennálló terepadottságokból is kedvező lehetőséget teremtettünk. Az épület kétszintes lett, aminek mindkét szintje közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. Az építészeti stílusa, minimál design, ami egyszerű tömeggel bíró, letisztult épületet takar. Anyaghasználata simított, vakolt felület. Az épület panorámára tájolt homlokzatának mindkét szintjén, teljes hosszban, üvegfelületekkel megnyitott. A helységek árnyékolást a teraszok fedése és zsaluzia is biztosítja. A lenti lakótérhez kapcsolt terasszal körbevettük a már meglévő medencét, ami most olyan hatást kelt, mintha az épülettel együtt terveztük volna oda.
A ház egyediségét a kertre néző homlokzaton kialakított teraszfedések adják, ami egy szögletes S-t formázva, a teraszok oldalát váltakozva zárja és a teljes homlokzat előtt kanyarodva fut végig. Figyelemfelkeltő még az utcai homlokzaton az indirekt megvilágítással rendelkező hatalmas házszám is, ami vonzza a szemet. Mindig sarkalatos pontja a tervezésnek az utcafronti kerítés és a ház összhangjának megtalálása. Ne nyomja el egyik sem a másikat, de egészítsék ki egymást, érvényesüljön mindkettő. Ezt látja meg elsőként aki arra jár. Büszkén mondhatom, hogy ezt ebben az esetben is sikeresen abszolváltuk. A házhoz, hangulatában, stílusban harmonizáló, az épülethez illő, a terepviszonyokat lekövető, minimál utcafronti kerítés tervét is elkészítettük.

A háztervet két variációban mutattuk be. A két látványterv alaprajzilag teljesen egyforma, csak a külső homlokzati felületképzésükben térnek el egymástól. Megrendelőink az első, teljesen letisztult hófehér homlokzattal készült variáció megépítése mellett döntöttek.

A bemutatott tervek teljes egészében elnyerték a házaspár tetszését. Mint ahogy Ők is, ugyanúgy mi is nagyon várjuk a ház tervek szerinti megvalósulását. 

A tervezett házról további 3D látványtervek, videó a honlapomon megtekinthető: https://www.fm-epulettervezes.hu/minimal-csaladi-haz-27267/
Az épület kivitelezése folyamatban van. Az aktuális állapotról a saját honlapunkon teszünk közzé információkat.

Galéria

Képek: 17

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése