Angol Nyelviskola - Helen Doron English
  • Jellege:
    Középület
  • Helyszín:
    2220 Vecsés Arany János u. 71.
  • Tervezés éve:
  • Befejezés éve:

Alkotás bemutatása

-Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére! - - (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)

Helen Doron English Nyelviskola
Hasznos alapterület:  329  m2  
Épületszintek száma: 2 • FSZ+TETŐTÉR

A Megrendelő egy angol nyelvoktatásra szakosodott magán nyelviskolának a tervezésére kért fel, amiben 3-19 korig tanulhatnak majd. Az építési telek beépítetlen saroktelek. A tervezett épület sarokfeltárásának ez kedvez, így ideális helyszínt nyújt egy oktatási épület számára. A telek sarka kb. 45 fokban „lecsapott”. Ezt a különleges -levágást- követi az épület is, ahol is a homlokzatilag kiemelt bejárat kapott helyet. A tetőforma két enyhén eltolt félnyeregtetőből tevődik össze, amelyet egy pengefal választ el. A félnyeregtetőhöz mindkét oldalon egy-egy dobozszerűen megformált fióktető is tartozik. A Megrendelő igényei alapján a földszint területigénye nagyobb mint a tetőtéré, ezért a tetőtérben jelentkezik kihasználatlan tér. Ezt nem szerettük volna beépíteni, ezért a pengefalat tovább folytatva pergolaszerűen kialakított épületszerkezettel tettük harmonikussá és egységessé a külső megjelenést.

Az épület a XXI. századi elvárásoknak megfelelve épül. Így azt is követelményként támasztottunk magunk felé, hogy a funkciót a külsejében is tükröznie kell az épületnek. Illetve, több helyen utalunk a tartalomra és megjelentettük a Helen Doron arculatához hozzátartozó köröket és egyszerű mértani formákat is. A Helen Doron kör szimbólum a bejárati ajtókon lévő különböző méretű -kilincsek” nyitószerkezetén, a kör nyílászárókon, és a beltér kör alakú oszlopán is visszaköszön. Az épület falai fehér alapszínt kaptak, ami kiemeli a pengefal, a tetőtéri dobozok és a bejárati keretmotívum világosszürke árnyalatát. A nyílászárók körül a homlokzati tagozatokon a Helen Doron uralkodó színeit (világoskék, narancs és citromsárga) jelentettük meg. A mértani formákkal és a színekkel játékosságot csempésztünk az épület megjelenésbe, ami vonzza a szemet és nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is nagy hatást gyakorol. 
Az épületről további külső és belső fotók itt látható: https://www.fm-epulettervezes.hu/kozepuletterv-80478/

Galéria

Képek: 16

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése