Bp-i. modern, kétlakásos családi ház

Alkotás bemutatása

-Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére!- (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)


Kétlakásos családi ház / szintenkénti megosztással
Hasznos alapterület: 288 m2
Földszinti lakás hasznos alapterület : 170 m2
Emeleti lakás hasznos alapterület: 1108 m2

Egyszerre kaptam a megbízást a családtól két családi ház megtervezésére, amik egymás szomszédságában épülnek fel. Nem szerettek volna távol kerülni egymástól, de mégis szétköltöznének. Így egymás szomszédságában maradva, két családi házban, három lakásba költöznek majd. Az egyik telekre ezt a kétlakásos emeletes családi házat kérték, a másikra egy önálló földszintes házat képzeltek el. Mindkettőt modern stílusban, lapostetős kialakítással. 
A tervezést teljes egészében rám bízták. A laza hangulatú konzultációk során végig együttműködve dolgoztunk, hogy a Megrendelőknek minden igényüket kielégítve, egy funkcionálisan is jól szervezett alaprajzzal rendelkező -design- otthont hozzunk létre. A külső megjelenésben a vakolt felületek dominálnak, amik fehér és szürke színben váltakozva jelenek meg. Ezt megtörve, kiegészítéseként egy meleg fahatású homlokzatburkolót is alkalmaztunk. Az elkészült épület mozgalmas modern képet fest. A házba két lakást terveznünk, szintenkénti megosztással. A lakások egymástól teljesen elválasztva külön bejárattal és szélfogókkal rendelkeznek. A fenti lakáshoz kapcsolódó lépcsőházba egy lift is betervezésre került. A nyugalmas kikapcsolódást az emeleten két különálló terasz is biztosítani tudja. Az egyik részben pergolával fedetten hagyományos kőburkolatot kapott. A másik zöldtetős megoldással, pázsittal készül el, itt a további kényelmes időtöltéshez egy jakuzzi is hozzájárul.
A  földszinti lakáshoz kapcsolódik a dupla garázs, míg az emeletihez egy kültéri beálló létesül. A házterv kiegészült ennél a háznál is egy utcafronti kerítéstervvel, amihez funkcionálisan egy kukatároló és a gépkocsibeálló is csatlakozik. A kerítést az épület stílusához, egyediségéhez igazodva terveztük meg, megteremtve ezzel is a teljes összhangot. 
A két lakás lakberendezése a lakók saját elképzelése és kivitelezése szerint valósult meg, az ő munkájukat dicséri.

A ház bekerült a SZÉP HÁZAK 2022-es NAPTÁRÁBA - Április hónapban. Az újság címlapjára is tűzte a SZÉP HÁZAK 2022/2 április-májusi számában. A házat a magazin 12 oldalon át mutatja be az olvasónak.
Bővebb információk, 3D látványtervek, házbemutató videó a honlapomon megtekinthető: https://www.fm-epulettervezes.hu/modern-csaladi-haz-26304/



Galéria

Képek: 15

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése