Családi ház - Passzívház

Alkotás bemutatása

-Épületeim mindegyike a megrendelők személyes igényekre szabott, egyedi alkotás. Célom a megrendelő elégedettsége, melyet minőségi kreatív tervezési munkával, magas szakmai tudásommal, idő és értékálló építészeti megoldásokkal az ügyfelekkel folyamatosan kommunikálva hozok létre. HISZEM, hogy az így készült tervekből válnak megépítve is az igazán minőségi épületek, ügyfeleim legnagyobb megelégedésére!- (Fazekas Miklós - építész, fm-epulettervezes.hu)

Családi ház - PASSZÍVHÁZ, lejtős telekre - Pócsmegyer
Hasznos alapterület: 198 m2
Épületszintek száma: 1

A tervezés során fontos volt, hogy a ház magastetős szerkezete illeszkedjen a település arculatába, de a modern hatás szembetűnő legyen. E-mellett kihasználjuk a lejtős telek adta panorámát amennyire lehet.

A ház a tervezés alatt a településképi egyeztetésen is nagy sikert aratott.

A telek nagy, két utca közé esik, szabálytalan alakú és erősen lejt, továbbá a lejtő irányába még szűkül is. Ezért a ház alaprajzi kontúrja is a telekhez igazodik, leköveti annak szabálytalan alakját és szűkülő szélességet is. Az épület tömege a déli oldalon szintén a teleklejtést követő, csökkenő magasságú tömegekkel rendelkezik. A homlokzati felületképzés vakolat, mely kiegészül gondozásmentes, fahatású homlokzati burkolólapokkal. Összességében elmondhatjuk, hogy az épületkompozíció egységes, harmonikus modern összképet mutat.
A ház elsősorban otthon és a nyugalom szigete. A kikapcsolódást elősegítő, az épülethez csatolt nagy pergolás terasz is ezt a célt szolgálja. A terasz fedése az aktuális időjáráshoz mérten elektromosan variálható. A teraszról és a halóból nagyon szép kilátás nyílik a visegrádi hegységre. A teraszról a földbe süllyesztett nagy járólapok szolgáltatnak tereplépcsőt, mely elvezet a lejjebb lévő kerti teraszokhoz, ahol jakuzzi és kerti sütögető is a rendelkezésre áll. Az udvar lentebbi részén egy kisebb kerti tavat is kialakítottunk Ügyfeleink kérésére.
A Megrendelő házaspárnak nagyon tetszik az épület, a bemutatott terveket változtatás nélkül jóvá is hagyták.
A ház passzívház, ezáltal a lehető legminimálisabb energiafelhasználással üzemel majd a felépítése után.

A tervezett házról további 3D látványtervek, videó a honlapomon megtekinthető: https://www.fm-epulettervezes.hu/modern-csaladi-haz-14267/
Az épület kivitelezése zajlik, jelenleg szerkezetkész állapotban van. A változásról és az aktuális állapotról a saját honlapunkon teszünk közzé információkat.


Galéria

Képek: 12

Feltöltések


Az alkotáshoz nem tartoznak feltöltések

Fazekas Miklós további alkotásai

További

9

alkotás

található weboldalunkon

Összes megtekintése

Felfedezés

Böngésszen tovább a kamarai Tagok és Alkotásaik között.

Alkotók megismerése Alkotások felfedezése